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1. Question: Since the partner agency for Title I, Wagner-Peyser, and TAA is the county (or state), which is currently operating these programs, is it necessary to have a partner MOU for these programs?

Answer: No. Since county/state staff currently operates these workforce programs, there would not be a need to execute an agreement with your county/state for the Title I, Wagner-Peyser and TAA programs.  However, if the county or state contracts with an outside entity to become the one-stop operator of the Title I programs, an MOU between the operator and the Wagner-Peyser/TAA programs would be needed.  


2. Question: Who should we contact regarding CDLE Veterans Program and the UI Program MOUs?

Answer: MOU language for CDLE Programs (Veterans, UI, and Vocational Rehabilitation) will be shared shortly with local areas so you can add it to your MOUs. Please direct any MOU questions on CDLE partner programs to Jean Biondi, Contracts Unit Supervisor, CDLE Procurement and Contract Services, 303-318-8084 or jean.biondi@state.co.us.

3. Question: We’ve been advised that the DVR MOU would be negotiated at the state level; however, the PGL appears to indicate that state DVR staff would be involved with negotiating the local level MOU. Please clarify.

Answer: Based on the desire expressed by workforce directors for local customization, DVR will write the first draft and then negotiate any changes needed or requested with each local area. MOU language for CDLE Programs (Veterans, UI, and Vocational Rehabilitation) will be shared shortly with local areas so you can add it to your MOUs. Please direct any MOU questions on CDLE partner programs to Jean Biondi, Contracts Unit Supervisor, CDLE Procurement and Contract Services, 303-318-8084 or jean.biondi@state.co.us.






4. Question: Is there a list of CCCS (Carl Perkins) funded post-secondary programs in Colorado so that we can figure out who to contact?

Answer: The website below contains a list of funded post-secondary programs at the bottom of the page. CDLE expects to identify a contact list to share.
http://www.coloradostateplan.com/CTEproviders.htm#ATC

5. Question: The PGL indicates that the MSFW program is a required partner. Who is the contact for this program?
Answer: The proposed WIOA regulations require that local areas partner with the grant recipient for the National Farmworker Jobs Program, which is authorized under Section 167 of Title I. In Colorado this grantee is currently Rocky Mountain SER. If Rocky Mountain SER is operating their program in your local area, an MOU is required. 

6. Question: For Adult Basic Education (ABE) partners, who should sign the local MOU?

	Answer: The local program director.

7. Question: If there are 3 ABE programs in a local area, it is understood that there need to be 3 MOUs. Who signs?

	Answer: The local program director for each ABE program.

8. Question: It is understood that if there is more than one ABE program in a local area, that the ABE programs agree as to who represents ABE on the local Workforce Development Board.  It is also understood that a local WDB can select their representative for their Board.  Correct? 

[bookmark: _GoBack]Answer: The ABE providers agree who they nominate to the board. The board should accept or reject the nomination following its usual process. If it rejects the nomination, then the ABE providers should agree on a new nominee. 
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