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Re: Request for Position Statement
Dear Mr. McAllister:

This is in response to your letter, dated March 6, 2012, which I received on March 8, 2012, wherein
you request on behalf of your law firm, McAllister, Darnell & Associates, P.C., a statement of position
pursuant to Regulation 1.310, 1 CCR 212-1. The verbatim questions presented in your letter are in
italics, and the Medical Marijuana Enforcement Division (MMED) response follows each.

Pursuant to Rule 1.310 “any person...may petition the MMED for a statement of position concerning
the applicability to the petitioner of any provision of the [Medical Marijuana] Code, or any regulation
of the state licensing authority.” Be advised that the rule does not authorize or obligate the MMED to
provide legal analysis or opinion above and beyond the applicability of the provisions of the Code or
related regulations.

Question #1-What constitutes a clone for the purposes of counting against an MMC'’s plant count?

The question presented for position statement lacks specificity, in that you have not cited the applicable
rule that would be relevant to this specific question. However, should your reference be to he term
“clone™ as cited in the “Definitions™ section of 1 CCR 212-1, “Clone - refers to a non-flowering
medical marijuana plant that is no taller than eight (8) inches and no wider than (8) inches that is in a
growing container that is no larger that two (2) inches wide and two (2) inches tall that is sealed on the
sides and bottom, although the seal on the bottom may contain ventilation or drainage holes.”

Pursuant to the following rules a “clone” must be considered as part of, or “counted against”, a
licensee’s plant count when it is introduced into a growing medium.

Rule 1.205(A)(1), 1 CCR 212-1: “Inventory” — shall be measured by common weights and
measures and consist of both: plant count within a licensee’s OPC and MMC which shall not
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exceed six (6) plants per patient designated to the MMC including marijuana clones placed in a
growing medium;..

Rule 1.205(C)(1), 1 CCR 212-1: “Inventory Determination. All plants of the genus Cannabis,
including marijuana clones placed in a growing medium, in possession of a licensee while at an
OPC facility and MMC shall be considered plant inventory.

When is a plant counted as a plant if it is just cloned in a rockwool cube?

Pursuant to Rule 1.205(C)(1), a plant is considered part of a licensee’s plant count when introduced into
any growing medium, including rockwool cubes.

Question #2-Can MMC owners be caregivers in their own home, I have received conflicting
interpretations of this rule?

The question presented for position statement lacks specificity, in that you have not cited the applicable
statutory section of the Medical Marijuana Code or related regulations that would be relevant to the
question.

Question #3-When can an MMC begin growing a patient’s plant pursuant to the “120-day” rule or
otherwise?

The question presented for position statement lacks specificity, in that you have not cited the applicable
rule that would be relevant to this question. However, should your reference be to Rule 1.200
“Registration of a Primary Center”, the rule is clear in its direction: an MMLC is prohibited from
allowing a patient to designate that center as their primary center if, at anytime during the previous 120
days, the patient had designated another center as their primary center.

Question #4-“Can a licensed owner or employee of an MMC (MMC1) get a commission by brokering
wholesale transactions between MMC2 and MMC3? Can the owner of MMC1 get a commission
without ever touching the product? Can they do this without actually having to check the product in/out
of the MMC1?

The question presented for position statement lacks specificity, in that you have not cited the applicable
statutory section of the Medical Marijuana Code or related regulations that would be relevant to the
question.

If you should disagree with the position statements provided herein, you may have the right to appeal
by seeking a Declaratory Order from the state licensing authority. An appeal is governed by the
provisions of Rule 1.310, and must be made within thirty (30) days from the date of these position
statements.
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Sincerely,

(Apeiad Lhpoen

Laura K. Harris
Director
Medical Marijuana Enforcement Division



