_ STATE OF COLORADQO

DEPARTMENT OF REVENUE
State Capitol Annex
1375 Sherman Street, Room 409

Denver, Colorado 80261
Phone {303) 866-3091
FAX (303) 866-2400

John Hickenl
GIL-11-010 o Ic(ggvz?ﬁﬁ:

June 1, 2011 Roxanne Huber
Executive Director

Re: Taxability of Liquor-filled Candy

Dear XXXXOXXXX,

You submitted on behalf of XXOO00XXXXX (“Company”) a request for guidance on the
application of sales tax on liquor-filled candies. The department issues general information
letters and private letter rulings. A general information letter provides a general overview of
the relevant tax issues and is not binding on the department. A private letter ruling provides
a specific determination for a specific set of facts, is binding on the department but not the
taxpayer, and requires payment of a fee. For more infformation about general information
letters and private letter rulings, please see Department regulation 24-35-103.5 at
www.taxcolorado.org > FY1/Publication > Rulings.

The department initially treats your request as one of a general information letter. If you
would like the department to issue a private letter ruling on the issues you raise, you can
resubmit a request and fee in compliance with regulation 24-35-103.5. it is important to
remember that general information letters, such as this one, are general discussions of tax
law and are not a determination of the tax consequence of any particular action or inaction.
Issue

Does Colorado sales tax apply to liquor-filled candies?

Background

Company operates retail stores in Colorado and sells, among other things, liquor-filled
candies.



Discussion

Colorado exempts from state sales and use tax the sale of food for domestic home
consumption. In order to qualify for this exemption, the food product must qualify as “food”
in 7 U.S.C §2012(g) (federal food stamp program) and (Women, Infants, and Children
program). See, §39-26-102(4.5), C.R.S. Liquor-filled candy does not qualify as food under
these federal programs and, therefore, does not qualify as exempt food for state sales and
use taxes and state-administered local sales tax purposes.

Miscellaneous
Pursuant to state law and department regulation 24-35-103.5, noted above, the Department
will make public a redacted version of this letter. Your letter requesting this general
information letter is not made public. | enclose a proposed redacted version of this letter.

Please contact me within 60 days from the date of this letter if you have any questions,
comments, or objection conceming the redacted letter.

I hope this is helpful. Please feel free to contact me if you have any questions.

Sincerely,

Neil L. Titllquist
Colorado Department of Revenue



