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September 16, 2008 

 

XXXXXXXXXXXXX 

XXXXXXXXXXXXX 

XXXXXXXXXXXXX. 

XXXXXXXXXXXXX 

XXXXXXXXXXXXX 

 

 

Re: Taxation of NTIA Coupon 

 

Dear XXXXXXXXXX: 

 

This letter is in response to your inquiry of August 14, 2008.  In your letter, you ask 

about the tax treatment regarding the Department of Commerce’s National 

Telecommunications and Information Administration (NTIA) program the enables each 

household to receive two coupons that are each good for up to $40 off the purchase of a 

television converter box.  As an example, you state that a converter costing $59.99 would 

only cost $19.99 to the ultimate purchaser.  Your question is whether the coupon reduces 

the taxable base of the converter.  In other words, in the example, does tax apply to the 

full $59.99 or to the $19.99? 

 

Under Colorado sales tax law, the tax would apply to the full amount of $59.99.  

Colorado Regulation (39-) 26-102.7(a)(3) defines “purchase price” as: 

 

Any consideration valued in money, such as trading stamps or coupons whereby 

the manufacturer or someone else reimburses the retailer for part of the purchase 

price and other media of exchange.  (emphasis added). 

 

Thus coupons redeemed by any party (other than the retailer) would be gross receipts to 

the retailer and be included in the tax base for the transaction.  In your example, the tax 

would apply to the full $59.99 price. 

 

Please note that the Department of Revenue administers state and state-collected city and 

county sales taxes and special district sales and use taxes, but does not administer sales 

and use taxes for self-collected home-rule cities and counties.  Visit our web site at 

www.revenue.state.co.us for more information about state and local sales taxes. 

 

Pursuant to state law, the Department is required to make publish redacted responses to 

requests for general informational letters.   Your letter requesting this informational letter 



is not made public.  See, §24-35-103.5(13), C.R.S.  The regulation governing 

informational letters is available on our web site at: 

http://www.revenue.state.co.us/taxstatutesregs/3921reg24-35-103.5.html.  I enclose a 

proposed redacted version of this letter.  Please contact me within 60 days from the date 

of this letter if you have any questions, comments or concerns about the redacted letter. 

 

I hope this is helpful.  Please feel free to contact me if you have any questions. 

 

Sincerely, 

 

 

Neil L. Tillquist 

Colorado Department of Revenue 

Tele: (303)866-5627 

Email: ntillquist@spike.dor.state.co.us 

 

 

 

 


